Κέντρο Λογοθεραπείας - Τηλεθεραπείας Μοσχοπούλου Ειρήνη
 
 
 
ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
 
Κλείστε το ραντεβού σας: +306948816368
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η Λογοθεραπεύτρια

 
Λέγομαι Μοσχοπούλου Ειρήνη και είμαι Λογοθεραπεύτρια Bsc - SLT, απόφοιτη του τμήματος ΣΕΥΠ Ιωαννίνων (ΑΤΕΙ λογοθεραπείας). Έχω εκπαιδευτεί εκτός από τις βασικές μου σπουδές και τις μετεκπαιδεύσεις μου, μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, εποπτείες και βιωματικά εργαστήρια (Touch and Say, MAKATON, Pecs, Teacch).

Κατά την διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης αλλά και της μετέπειτα συνεργασίας μου σε πλαίσια Ψυχικής Υγείας, σε ιδρύματα παιδιών και ενηλίκων, σε σχολεία, και με κατ’ οίκον ραντεβού απέκτησα εμπειρία ως λογοθεραπεύτρια σε παιδιά με καθυστέρηση ή διαταραχές λόγου, αυτιστικές διαταραχές, δυσπραξία, αισθητηριακές διαταραχές, τραυλισμό, υπερκινητικότητα αλλά και σε ενήλικες με νευρολογικές παθήσεις και μετά από εγκεφαλικά επεισόδια (αφασία ενηλίκων).

Έχω εκπαιδευτεί στη χρήση σταθμισμένων test που χρησιμοποιούνται για να αξιολογήσουν το επίπεδο λειτουργικότητας του παιδιού αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάζει.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δουλειάς μου με παιδιά είναι η μάθηση μέσα από το παιχνίδι διότι στόχος μου είναι να υποστηριχθεί το παιδί ευχάριστα και δημιουργικά, αλλά και να γενικεύσει την κάθε δεξιότητα στην καθημερινότητά του.

Συνεργάζομαι με την οικογένεια και το σχολείο του παιδιού με σκοπό την καλύτερη πλαισίωση και υποστήριξη του παιδιού. Κατευθύνω τους γονείς στο πώς να ενισχύσουν από πλευράς τους την θεραπεία του παιδιού τους, είτε με συμβουλές, είτε καθοδηγώντας τους και δίνοντας στόχους για το σπίτι.

Σε ότι αφορά τις διαταραχές λόγου σε ενήλικες κατόπιν νευρολογικής βλάβης, στοχεύω στην αποκατάσταση της διαταραχής λόγου, υιοθετώντας ολιστική προσέγγιση. Αρχικά σκοπός είναι η επικοινωνία να γίνει λειτουργική, για να εκφράζονται οι βασικές ανάγκες του ατόμου με τους γύρω του. Έπειτα σκοπός είναι ο θεραπευόμενος να καταφέρει να ανακτήσει τον λόγο, φτάνοντας τον στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Η θεραπεία προσαρμόζεται στις ανάγκες και δυσκολίες του ατόμου.
 
 
 
 
Κέντρο Λογοθεραπείας - Τηλεθεραπείας Μοσχοπούλου Ειρήνη
 
Μαρίας Κιουρί 9-13 & Ζαΐμη 2
18755 Κερατσίνι